تاریخچه کانچار از 24 ژانویه 1921 آغاز میشود که شرکت الکترا تأسیس شد. در همان سال، این شرکت به مالکیت گروه Siemens درآمد و تا پایان جنگ جهانی دوم تحت همین نام فعالیت میکرد. از سال 1946 تا 1990، شرکت تحت نام Rade Končar فعالیت میکرد و از 1 ژانویه 1991 به عنوان یک شرکت سهامی با مسولیت محدود و تحت نام KONČAR Electrical Industry فعالیت میکند.
با عرضه اولین موتور الکتریکی مجهز به سیم لاکی در سال 1930 و تولید اولین ژنراتور در سال 1948 مجموعه کانچار در حوزه صنعت برق اهمیت فراوانی یافت و سرعت توسعه غیرقابل توقفی را آغاز نمود.
امروزه نام Končar در سراسر دنیا مترادف با سطح بالای کیفیت و اعتماد شناخته میشود، تجهیزات و تاسیسات در بیش از صد کشور در تمامی قارهها، نشاندهنده دستاوردهای چشمگیر و ماندگار گروه کانچار میباشد.
فعالیتهای اصلی تجاری گروه کانچار را میتوان به طور خلاصه به تولید تجهیزات، تولید پلنتها، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی، از قبیل تجهیزات مورد استفاده در حوزه حمل و نقل و صنعت دسته بندی کرد.
امروزه گروه کانچار متشکل از KONČAR –Industry وابسته به برق( شرکت هولدینگ) و چهارده شرکت تابع و دو شرکت وابسته میباشد.
حوزههای استراتژیک توسعه:
- تولید برق
– پستهای انتقال برق
– وسیلههای ریلی
– منابع تجدید شدنی
– شبکه پیشرفته و سیستمهای کامپیوتر
– فناوری اطلاعات
کانچار دیجیتال یک شرکت فناوری ارتباطات-دیجیتال می باشد که در سال 2021 با هدف تمرکز بر روی گذار سبز و پروژههای تبدیل دیجیتال تأسیس گردید. ماموریت این شرکت بهرهگیری از تجربیات صد سال برتر و استعدادهای جدید برای ایجاد راهحلهای پایدار در حوزه مهندسی قدرت دیجیتال و ساخت جامعهای پایدار است.
کانچار دیجیتال پلتفرمها و راهکارهای نرمافزاری را برای کنترل هوشمند سیستمهای برق، زیرساختهای حیاتی شهری و مدیریت انرژی توسعه میدهد.
محصولات این شرکت در حوزههای مدیریت انرژیهای تجدیدپذیر، شبکههای هوشمند برق، آب و فاضلاب، شهرهای هوشمند، انتقال کانچار دیجیتال موفق به کسب استانداردهای معتبری همچون ISO 9001/ ISO 14001 ISO 18295-1/ ISO 20000-1/ ISO 22301/ ISO/IECIEC 27001/ ISO 37001/ ISO 45001/ ISO 50001 شده است .
Certificates
نرمافزار مراکز دیسپاچینگ انتقال، فوق توزیع، توزیع
نرمافزار سیستم اتوماسیون پستهای فشار قوی DCS-SAS
سیستمهای حفاظت و کنترل
کامپیوتر و سرورهای صنعتی
KONČAR PROZA NET
PROZA NET INTEGRATION PLATFORM SCADA & RTGo
یکی از چالشهای اصلی در توسعه و یکپارچهسازی سریع شبکههای پیشرفته توزیع برق، فقدان یک محیط یکپارچه برای معرفی آسان سیستمهای جدید میباشد. شرکت کانچار دیجیتال با پیادهسازی پلتفرم PROZA NET این چالش را مرتفع کرده است و با ارائه یک پلتفرم مبتنی بر فناوریهای باز (Open Source)، راهکاری مناسب برای برقراری ارتباط و تعامل بین دستگاهها و برنامههای کنترل و نظارت توزیعشده فراهم میکند. پلتفرم PROZA NET یک لایه نرمافزاری پشتیبان میباشد که به منظور تسهیل توسعه و یکپارچهسازی سریعتر امکان تعامل بین برنامهها و دستگاههای مختلف را فراهم میکند. این پلتفرم مجموعهای از قابلیتهای نرمافزاری چندمنظوره را به صورت مستقل از سیستمعامل پایه ارائه میدهد.
ویژگیهای اصلی پلتفرم PROZA NET عبارتند از:
یکپارچگی برنامه: بدون وابستگی به دامنههای خاص، قابلیت اجرا در انواع محیطهای متفاوت را دارد.
قابلیت مقیاسپذیری: قابلیت استفاده از دستگاههای تلفن همراه تا مراکز داده و توانایی توسعه و پیادهسازی در مقیاسهای گوناگون را دارا است.
قابلیت سازگاری: بر پایه محیطهای نرمافزاری باز و کتابخانههای گسترده ساخته شده و توانایی سفارشیسازی و تطبیق با نیازهای خاص را دارد.
قابلیت ماژولار: طراحی شده برای ارتباط با سیستمهای خارجی سایر تولیدکنندگان و امکان همکاری و هماهنگی با آنها را فراهم میکند.
PROZA NET به طور کامل توسط شرکت KONČAR-KET توسعه یافته و محصول دانش و تجربه این شرکت با صدها پروژه پیادهسازی شده در حوزههای مختلف از جمله توزیع برق، گاز، صنعت، مدیریت آب و حمل و نقل میباشد.
PROZA AGC Automatic Generation Control
برنامه کنترل ژنراتور خودکار PROZA AGC یک سیستم کاملاً توسعه یافته در شرکت KONČAR KET میباشد که شامل قابلیتهای کنترل بار فرکانس (LFC) برای اپراتور سیستم انتقال (TSO) و همچنین کنترل بار فرکانس (LFC) به همراه اجرای خودکار برنامههای تولید توان در مرکز کنترل ژنراتور (GCC) میباشد.
این برنامه میتواند به صورت تکی (Single) یا مضاعف (Redundant) پیادهسازی گردیده و همچنین دارای معماری ماژولار میباشد که امکان انتخاب ماژولها بر اساس نوع پیادهسازی و نیازهای کاربر را فراهم میسازد.
ویژگیهای PROZA AGC برای پیادهسازی در اپراتور سیستم انتقال (TSO) عبارتند از:
– پیش پردازش دادههای ورودی و خروجی سیستم
– حیطه کنترل محدود یا گسترده و پشتیبانی از بلوکهای کنترلی
– منابع نامحدود برای اندازهگیری ورودیها
– پشتیبانی از عدم توازن Tour
– الگوریتم تنظیم PI
– لیست سفارشات مناسب برای انتخاب واحد AGC
– توزیع بهینه توان بر اساس قیمت AGC
– نظارت بر فضای ذخیره ثانویه و ثالثیه سیستم
– Import تنظیمات نیروگاه، تبادل داده نیروگاه و قیمت واحدها
– شبیهسازی پاسخهای واحدهای AGC
ویژگیهای PROZA AGC برای پیادهسازی در مرکز کنترل ژنراتور (GCC) عبارتند از:
– پیش پردازش دادههای ورودی و خروجی سیستم
– منابع نامحدود برای اندازهگیری ورودیها
– لیست سفارشات مناسب برای انتخاب واحد AGC
– توزیع بهینه برق بر اساس قیمت AGC
– نظارت بر فضای ذخیره ثانویه و ثالثیه سیستم
– شبیهسازی پاسخهای واحدهای AGC
– Import برنامههای تولیدی
– اجرای خودکار برنامه و نظارت بر آن
DATA CENTERS
با توجه به اینکه مراکز داده به عنوان ارائهدهندگان جامع راهکارهای مخابراتی و فناوری اطلاعات و ارتباطات برای کاربران تجاری هستند، تضمین ارائه مستمر و پایدار خدمات به مشتریان امری حیاتی میباشد.
شرکت کانچار با پیادهسازی سیستم نظارتی PROZA NET پروژههایی برای ساخت و بهینه سازی زیرساختهای انرژی مراکز داده مختلف انجام داده است:
– شبکه توزیع برق: پستهای برق، ولتاژ متوسط و پایین، برق اضطراری
– تاسیسات مکانیکی: تهویه و سرمایش
– سایر سیستمها: حفاظت در برابر آتشسوزی، اعلام حریق، نظارت تصویری، کنترل دسترسی، شبکههای رایانهای
مهمترین قابلیتهای سیستم PROZA NET برای تضمین استانداردهای امنیتی و دسترسپذیری مراکز داده عبارتند از:
-صفحههای نمایشگر
-جمعآوری داده
-همگامسازی زمانی
-پردازش داده
-هشدارها و لیست رویدادها
-تعریف لیست فیلترها
-مدلسازی داده برای بایگانی
-نمایش دادهها و گزارشها
-مدیریت و انتقال مجوزها LICENSE
-مدیریت فرایندهای متوالی
-منطق و الزامات فنی INTERLOCK
با پیادهسازی سیستم PROZA NET خدمات مرکز داده به صورت شبانهروزی و بدون وقفه به مشتریان ارائه میشود.
AUTOMATION CONTROL AND PROTECTION
شرکت کانچار با چندین دهه تجربه موفق در اجرای پروژهها، سیستمهای کنترل و اطلاعات توانسته فرایندی را برای مدیریت خودکار، تنظیم و کنترل نیروگاهها در صنایع مختلف از جمله توزیع برق، گاز، آب، حمل و نقل و صنایع تولیدی ارائه دهد. همچنین این شرکت سیستمهای مدیریت و حفاظت یکپارچهای را در سطوح میدانی، کارخانهای و سطح کنترل بالادستی SCADA پیادهسازی نموده است.
تمرکز فعالیتهای شرکت کانچار بر توسعه و به کارگیری تجهیزات مورد نیاز برای ایجاد سیستمهای اتوماسیون، کنترل و حفاظت در صنایع گوناگون است.
از مزایای کانچار دانش فنی و تسلط بر فرایندهای کسبوکار است که امکان ارائه راهکارهای جامع و پیچیده برای سیستمهای اتوماسیون، مدیریت و حـفاظت را فـراهـم میسازد.
شرکت کانچار با بهرهگیری از دانش فنی خود در زمینههای مختلف، توانایی طراحی، پیادهسازی و آزمون سیستمهای یکپارچه را دارد. همچنین محصولات نرمافزاری این شرکت امکان اتصال و هماهنگسازی تجهیزات متنوع در کارخانجات تولیدی را فراهم میسازد.
ICT & DIGITALIZATION
شرکت کانچار با ارائه راهکارهای شبکه هوشمند، تلاش دارد تا به چالشهای اصلی شرکتهای تولید برق، اپراتورهای سیستم، شرکتهای مدیریت آب و کارخانجات صنعتی پاسخ دهد و قابلیت اطمینان، بهرهوری انرژی، صرفه اقتصادی و پایداری فعالیتهای آنها را تأمین کند. این شرکت خدمات جامع اتوماسیون و مدیریت شبکه از جمله تحلیل تقاضا، برنامهریزی و طراحی سیستم، مدیریت پروژه، برنامهنویسی، تست، راهاندازی، تدوین دفترچه راهنمای بهرهبرداری، آموزش کاربران و پشتیبانی عملیات ارائه میدهد. همچنین خدمات نظارت و ارزیابی سیستمهای قدیمی، تحلیل عملکرد شبکه و قراردادهای نگهداری و تعمیر را شامل میشود.
شرکت کانچار با بهرهگیری از دانش فنی و تجربه کارشناسان خود و همکاری با متخصصان حوزههای مخابرات، شبکه و نرمافزار، رویکردی میانرشتهای در ارائه خدمات دارد.
پلتفرم PROZA NET شرکت کانچار برای دیجیتالیسازی سیستمهای توزیع خودکار برق، مطابق با استاندارد بینالمللی IEC 62443-2-4 صنعتی مجوز دریافت کرده است. شبکههای برق برای ایجاد اتوماسیون و توسعه شهرهای هوشمند آینده، نیازمند پایه و اساسی از امنیت سایبری هستند و اینکه محصول PROZA NET اولین محصول در دنیاست که گواهینامه امنیت سایبری دریافت کردهاست، امکان ارائه راهکارهای دیجیتالی نوین را در آینده فراهم میکند. این موضوع منجر به توسعه شتابان شبکه توزیع برق آینده یا شبکه هوشمند میشود. سیستمهای دیجیتال و هوشمند به دلیل دسترسپذیری از طریق اینترنت، بیشتر در معرض حملات سایبری پنهانی هستند که میتوانند بزرگترین آسیب را به عملکرد سیستمهای برق وارد کنند. شرکت کانچار با دنبال کردن روندهای استاندارد بینالمللی مرتبط با مدیریت و امنیت محصولات دیجیتال، توانسته گواهینامههای مدیریـــت امنـــیت اطلاعـــات و IEC 62443-2-4 را به دست آورد که نشاندهنده افزایش تدریجی امنیت سایبری محصولات ارائه شده به مشتریان است.
SYSTEM DATA
COLLECTION
SUPERVISION
STORAGE
نرم افزار magus AssetPluse سیستمی برای جمعآوری دادهها، نظارت و ذخیرهسازی میباشد که نگهداری تجهیزات را سادهتر کرده و تحلیل سیستماتیک یک فرایند را میسر میسازد. سیستماتیک کردن دادههای فرایندی و فنی یک پیشنیاز اساسی برای دیجیتالیسازی است و باعث میشود نگهداری و بهرهبرداری سیستمهای قدرت با بهرهوری بیشتری انجام شود. هدف ایجاد راه حلهای نوآورانهای برای مدیریت داراییها، نظارت بر تجهیزات و تحلیل سیستم است.
نواقص موجود در سیستمهای قدرت فعلی:
– وجود حجم زیادی از دادههای ناهمخوان
– فقدان همبستگی در فرایندهای کسب و کار
– دادههای نادرست یا ناهماهنگ، فقدان همگامسازی دادهها بین پایگاههای داده
– تکثیر غیرضروری فرایندها و مستندات
– تاخیر در تشخیص اشکالات
– نواقص نگهداری به دلیل فقدان کارکنان متخصص
مزایای اصلی استفاده از سیستم تحلیلی متمرکز MAGUS ASSETPLUSE عبارتند از:
– نگهداری، نظارت و تحلیل رویدادهای آسانتر و کارآمدتر در سیستم
– استفاده از الگوریتمها برای تشخیص خودکار خطاها، اختلالات و شکستها
– جمعآوری و ذخیرهسازی خودکار دادههای مربوط به اختلالات سیستم
– طبقهبندی رویدادها بر اساس خطاهای ناشی از اختلالات در سیستم یا حین نگهداری
– بصریسازی عناصر سیستم و رویدادها در نقشههای GIS
– تسهیل انتقال از نگهداری دورهای به پیشگیرانه
– ذخیرهسازی دادهها و پروتکلهای آزمون فنی
– برنامهریزی سرمایهگذاری بر اساس عملکرد تجهیزات